Nyheter i Windows Server 2016

Nyheter i Windows Server 2016

Microsoft presenterade igår under Microsoft Ignite det officiella namnet på den nya versionen av Windows Server- Windows Server 2016. Den nya versionen har under en tid funnits i Technical Preview men igår släpptes ny version av Technical Preview – Windows Server 2016 Technical Preview 2.

Några av nyheterna som kommer i Windows Server 2016 är:

Add/remove av RAM och vNIC live

– I och med releasen av Windows Server 2016 kommer möjlighet att lägga till och ta bort både RAM samt vNIC:ar samtidigt som en server är igång. Detta innebär att man framöver inte behöver stänga av VM för att utföra dessa föräningar.

Nested virtualization för Hyper-V

– Tidigare har man behövt en fysisk hårdvara för att kunna installera Hyper-V rollen på Windows Server men i samband med Windows Server 2016 kommer möjligheten att installera Hyper-V-rollen och skapa ett Hyper-V Kluster inuti virtuella maskiner, vilket är perfekt för labb och demo.

 Cluster Rolling Upgrade

– Du kommer inte behöva sätta upp ett nytt kluster eller utföra kluster migrering för att gå från Windows Server 2012 R2 till Windows Server 2016 utan Cluster Rolling Upgrade återskapar det existerande klustret.

Storage Replica

– Ger dig synkron replikering på blockbaserad lagring mellan olika servrar eller kluster.

Windows Defender

– Windows Server Antimalware är installerat och aktiverat som standard i Windows Server 2016.

Startmenyn är tillbaka:

Nyheter-i-Windows-Server-2016